Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte lezer



Bij onze huurdersbelangenvereniging gebeurd het volgende de voorzitter treed ad tijden de ALV zegt ik voer gesprekken met nieuwe kandidaten een week later treden ze toe tot het bestuur zelfs een nieuwe voorzitter ( er zijn geen verkiezingen gehouden ) BESTUUR Artikel 6 3. De bestuursleden worden uit de leden gekozen door de algemene vergadering. staat in de statuten het nieuwe bestuur zegt dat ze zich beroepen op Artikel 16.8. Bij verkiezingen wordt per kandidaat gestemd. Indien niet meer kandidaten zijn gesteld dan er vacatures zijn te vervullen, worden de kandidaten geacht bij enkelvoudige kandidaatstelling gekozen te zijn. Wij hebben gesteld dat dit artikel alleen kan gelden bij verkiezingen Hun stellen er zijn niet teveel kandidaten dus zijn we automatisch gekozen voor het bestuur .
Wij hebben geƫist dat ze een ALV uitschrijven en verkiezingen organiseren en zo een mandaat hebben van de leden maar het word geweigerd op Artikel 16. 8 Mag dit volgens de wet ? wij zeggen dat dit bestuur niet bevoegd is nu ?
kan dit volgens de wet ?
Met vriendelijke groet,

Anton Bruijn

Geachte heer,
U heeft gelijk. In de statuten staat omschreven op welke wijze bestuursleden worden gekozen. Dat kan niet op een andere wijze.
Als het bestuur geen ALV wil uitschrijven dan kunnen leden dat doen. Ook deze procedure staat in de staturen beschreven.
Desgewenst ben ik bereid om deze voor u na te kijken.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag