Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Uwv, op 4 april dat ik afgekeurd ben voor werk, wga uitkering. Nu krijg ik brieven dat mijn werkgever bezwaar op 29 april heeft in gediend en ook al mijn medisch dossier door hun rechtshulpverlener is aan gevraagd. Eigenlijk ben ik on eens ook met wga uitkering. Omdat ik kans op herstel er niet is , gezondheid gaat alleen achteruit . Wat moet ik doen ?

Tevens gaat om groot bedrijf, Waar ik 11 jaar trouwe dienst heb gewerkt met zo veel passie liefde .

Wil graag hulp hierbij

Heel vervelend om te horen dat u in deze situatie zit. U hebt een of meer besluiten ontvangen van het UWV aangaande uw WGA-uitkering. Daartegen kunt u binnen zes weken bezwaar aantekenen. Uw werkgever kan dat ook indien hij (direct) belanghebbende is. U zou idd bijvoorbeeld bezwaar kunnen maken indien u van mening bent dat de WGA-beslissing niet klopt, bijvoorbeeld indien u vindt dat aan u een IVA-uitkering zou moeten worden toegekend. Indien u bijstand wilt, kunt u gerust contact met mij opnemen. Houdt u wel de bezwaartermijn van 6 weken goed in de gaten. Wellicht kan ik u bijstaan op prodeo-basis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel Boudewijn, voor jou snelle reactie en ja , graag wil ik contact en hulp. Zonet mijn papieren er al bij gepakt . Zes weken zijn eind deze week lees. Wat nu ?


Wanneer de werkgever bezwaar maakt, dan kunt u zich in de procedure voegen als belanghebbende. Daarvoor geldt de 6-wekentermijn niet.

Wanneer u tegen de WGA-uitkering bezwaar wilt maken, dan geldt de 6-wekentermijn. Een kort briefje, zonder motivering, waarin u zegt dat u bezwaar maakt is voldoende om de termijn te stuiten. Dit kan digitaal of per brief (bewaar wel kopie). Daarna kan een deskundig advocaat de gronden nader aanvullen.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd sociaal zekerheidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis. Daarna komt u of in aanmerking voor een toevoeging (website Raad voor Rechtsbijstand) of moet u een prijsafspraak maken met de advocaat (wanneer uw inkomen of vermogen te hoog is).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag