De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Hallo,
Mijn vader heeft in maart de diagnose parkinson gekregen. Door de parkinson kan hij niet meer werken. Hij heeft heel zijn leven voor een baas gewerkt tot 6 jaar geleden. Toen heeft hij een poging gedaan een eigen bedrijf op te zetten, zonder succes. De neuroloog geeft aan dat de parkinson ongeveer 5 a 6 jaar geleden is begonnen.

Het lijkt er op dat mijn vader geen recht heeft op een uitkering voor zijn ziekte omdat hij afgelopen jaren niet voor een baas gewerkt heeft. Klopt dit?

Mijn moeder werkt nog wel dus hij komt niet in de bijstand. Graag zou ik willen weten of er een uitkering of subsidie is waar hij recht op heeft? Alvast bedankt

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Als zelfstandige heeft hij geen recht op WIA. Misschien kan hij wel aanspraak maken op een uitkering op grond van de WAZ. Een gespecialiseerd advocaat sociaal zekerheidsrecht (lid van de SSZ) kan hij verder adviseren. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Wanneer de ziekte veroorzaakt is door het werk, dan kan de ex-werkgever aangesproken worden. Bij Parkinson lijkt me dat niet het geval. De arts kan u daarover misschien meer vertellen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm