Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Geachte mevrouw, geachte heer,

Vanochtend werd ik aangehouden door twee jonge handhavers voor fietsen op de stoep. Mij werd verteld dat op die locatie (voor het Rabobank Hoofdkantoor fietste ik tussen de beplanting en de weg) lang is gewaarschuwd, langer dan nodig, maar dat ze nu echt moesten bekeuren. De boete zou 55 euro bedragen. Omdat vorig jaar twee keer mijn tas is gestolen met paspoort erin heb ik nu een kleurenkopie van het eerste blad bij mij. Mij werd verteld dat ik een boete van 110 euro kon krijgen voor het niet bij me dragen van mijn identificatie. Mijn gegevens zijn genoteerd en ik kreeg een geschreven briefje met het e-mailadres van de handhaver waarnaar ik voor 24:00 uur "voorkant paspoort + kopie persoonsnummer" zou moeten mailen. Ik heb géén kopie van het proces verbaal gekregen, alleen dat briefje. De handhavers hebben wel mijn adresgegevens gevraagd en gekregen. Wat gebeurt er als ik daar niet op reageer? Graag zou ik hierover advies willen krijgen.

U loopt dan alsnog het risico een boete te krijgen voor het niet laten zien van uw ID als u niet reageert. Heeft u een bewijs van vermissing van uw paspoort? Wellicht dat u daarmee het een en ander kan aantonen (eventueel met uw rijbewijs als u die heeft) hoewel dit geen garantie is om onder de boete uit te komen. Een kopie van een paspoort wordt niet toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ik vraag me vooral af of ik niet een afschrift van het proces verbaal behoor te krijgen?


Daar kunt u om vragen. Meestal wordt dit schriftelijk opgestuurd, zodat u daar eventueel bezwaar op kan maken. Ik zou het ook nog eens aangeven in uw email.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag