De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Beste,
Het vorige bedrijf waar ik werkte sluit 1 van hun winkels, waar ik dus werkzaam was, we zijn een transitie vergoeding overeen gekomen en die zou volgens het contract binnen de 30 dagen uit dienst overgemaakt worden. We zijn nu al 2 weken voorbij die 30 dagen en ik krijg een bericht dat ze het zsm gaan betalen maar in termijnen... En nu zit ik zonder inkomen en wie weet hoelang het nog gaat duren. Kan dit zomaar??? En wat met die 30 dagen volgens ons contract??

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Dat kan niet zomaar. Als u beide bent overeengekomen dan dienen de afspraken te worden nagekomen. Ik raad u aan de ex-werkgever schriftelijk in gebreke te stellen om het bedrag ineens te voldoen en de wettelijke verhoging te eisen onder aanzegging van de wettelijke rente. Wilt de werkgever daar niet aan voldoen, dan kunt u naar de rechter. Vaak volstaat een brief van een jurist om de zaak vlot te trekken. Neemt u desgewenst direct contact met mij op voor verdere hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 In aanvulling op Biharie. U zegt dat u geen inkomen heeft. Heeft u geen WW aangevraagd? Een transitievergoeding (TV) komt immers niet in de plaats van loon/uitkering, maar daarnaast.

Wanneer de werkgever na uw sommatie blijft weigeren de TV te betalen, neem dan zsm contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm