Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Het vorige bedrijf waar ik werkte sluit 1 van hun winkels, waar ik dus werkzaam was, we zijn een transitie vergoeding overeen gekomen en die zou volgens het contract binnen de 30 dagen uit dienst overgemaakt worden. We zijn nu al 2 weken voorbij die 30 dagen en ik krijg een bericht dat ze het zsm gaan betalen maar in termijnen... En nu zit ik zonder inkomen en wie weet hoelang het nog gaat duren. Kan dit zomaar??? En wat met die 30 dagen volgens ons contract??

Dat kan niet zomaar. Als u beide bent overeengekomen dan dienen de afspraken te worden nagekomen. Ik raad u aan de ex-werkgever schriftelijk in gebreke te stellen om het bedrag ineens te voldoen en de wettelijke verhoging te eisen onder aanzegging van de wettelijke rente. Wilt de werkgever daar niet aan voldoen, dan kunt u naar de rechter. Vaak volstaat een brief van een jurist om de zaak vlot te trekken. Neemt u desgewenst direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Biharie. U zegt dat u geen inkomen heeft. Heeft u geen WW aangevraagd? Een transitievergoeding (TV) komt immers niet in de plaats van loon/uitkering, maar daarnaast.

Wanneer de werkgever na uw sommatie blijft weigeren de TV te betalen, neem dan zsm contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag