Vraag

Wij hebben een andere auto gekocht die stond op winterbanden. De verkoper bood ons aan de zomerbanden erbij te kopen voor € 275,00.
Bij het afleveren heeft hij de zomerbanden eronder gezet en de winterbanden in de kofferbak gelegd. Bij thuiskomst bleek 1 winterband stuk te zijn wat niet valt te repareren. De verkoper zegt nu slechts € 54,00 te willen vergoeden( €275,00 minus 4x € 15,00 montage, gedeeld door 4) voor de kapotte winterband, omdat hij kosten heeft gemaakt om de zomerbanden eronder te zetten.
Wij zijn van mening dat we de auto hebben gekocht staand op winterbanden en dat de zomerbanden hier los van staan. Hij heeft niet gesproken over kosten montage zomerbanden. Wij zouden graag een volledige vergoeding zien voor 1 nieuwe winterband + de montagekosten. Wat is volgens u redelijk?

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw voorstel is redelijk. U bent samen overeengekomen dat de winterbanden behoren bij de koop en deze dienen dan ook in orde te zijn. Dat de verkoper nu kosten gaat rekenen voor montage komt voor zijn rekening en risico. Hij moet een vervangende winterband leveren zonder extra montagekosten te berekenen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm