De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Zakelijke vraag

Ik heb een bedrijf overgenomen en dit voortgezet in een nieuwe B.V. Dit bedrijf had een contract met de rentokil wat ingegaan was in 2011. Ik ben van mening dat wanner de activiteiten stoppen in de oude B.V. het contract opgezegd kan worden. Echter denkt Rentokil hier anders over. Wat zijn mijn rechten wie kan mij helpen ?

Groet,

Deel deze vraag

3 Reacties

Op welke wijze heeft de overname plaatsgevonden? Middels een aandelenoverdracht of middels een activa-passiva transactie? Indien het laatste, is in de koopovereenkomst duidelijk beschreven welke activa en passiva zijn verkocht/aangekocht?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste Marc,

Bedankt voor je snelle reactie, wij hebben de activa gekocht en in een nieuwe BV gedaan. Omdat wij en de verkopende partij dachten dat als de activiteiten stoppen in de BV waar de overeenkomst mee gesloten is het opgezegd mocht worden hebben we dit niet duidelijk omschreven. Ik dacht altijd dat bij bedrijfsbeindiging een contract ontbonden kon worden.
Die aanname is inderdaad niet correct. Bedrijfsbeëindiging geeft niet het recht om overeenkomsten voortijdig te beëindigen.

Van wat u hier schrijft denk ik dat de manier waarop u de overname heeft willen doen juist is geweest, ik twijfel echter nog of de uitvoering ook correct is geweest. Er is wel een schriftelijke koopovereenkomst? Ik denk dat ik deze zou willen inzien om e.e.a. te kunnen beoordelen.

Neemt u anders even rechtstreeks contact met mij op? Dan kunnen wij bespreken wat de meest praktische manier is om u van een juist antwoord te voorzien.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm