Stel vraag

Particulier


Ik heb een black out gehad en wil nu weer rijden.
Kan ik mij nu weer gewoon verzekeren zonder gevolgen. Er zijn geen beperkingen opgelegd zoals rijontzegging of rijbewijs ingenomen.

Aan het einde van het formulier dat u moet invullen om een verzekering aan te vragen wordt altijd aan u gevraagd of u nog zaken te melden heeft die voor de verzekeraar van belang zouden kunnen zijn. Dit lijkt mij zo'n zaak.

Dat gezegd hebbende is het niet zo dat een verzekeraar u daarom hoeft te weigeren. Als u een blackout heeft gehad, medisch gezien de kans op herhaling niet groter is dan bij anderen en er geen schade is veroorzaakt, dan kan een verzekeraar uw risico best als gelijk aan dat van anderen inschatten en u uw verzekering geven.

De omstandigheden en uw huidige situatie zijn dus belangrijk. Informeert u vooraf bij een tussenpersoon of maatschappij, nog voordat u ene aanvraag doet. Als u een aanvraag doet en deze wordt geweigerd, dan moet u dat bij de volgende aanvraag vermelden, met als gevolg dat het moeilijker wordt om een verzekering te krijgen.

Als uw omstandigheden toch slechter zijn dan die vna andere asprirant-verzekerden dan kent NL nog de maatschappij "De Vereende" die buitengewone risico's tóch vaak verzekert.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag