Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wanneer ik als bedrijf een zakelijk contract heb met een pakketdienst en mijn bedrijfsgegevens niet juist zijn, is het contract dan nog rechtsgeldig? Korte uitleg: in januari jl zijn mijn zakenpartner en ik uit elkaar gegaan. Het bedrijf is van VOF naar eenmanszaak gegaan waardoor er dus ook een nieuw kvknummer is. Het contract is in 2017 ondertekend door mijn toenmalige zakenpartner. Alle wijzigingen hierin heb ik doorgegeven aan het bedrijf maar er is nooit een nieuw contract opgesteld. Kvknummer, adres, naam en handtekening zijn dus niet juist. Ik wil graag onder dit contract uit, kan dat?

Alvast bedankt!

Normaliter is het contract rechtsgeldig. Er zal in de algemene voorwaarden moeten staan onder welke omstandigheden het contract niet meer geldig is. Het hangt mede af van wat is overeengekomen tussen partijen. U geeft aan alle wijzigingen te hebben doorgegeven aan het bedrijf en deze stelt geen nieuw contract op terwijl dit wel had gemoeten. In dat geval blijft het oude contract wel doorlopen maar kunnen zij geen rechten daaraan ontlenen. Is er schade aan uw kant dan dienen zij dit evenwel te vergoeden. Zomaar van het contract afzien is niet zondermeer mogelijk zonder medeweten van het bedrijf.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag