De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Ik ben nu ruim een jaar in dienst bij mijn werkgever. Nu vragen ze om een kopie van mijn diploma's. Mag dat? Ik heb aangegeven dat de diploma's in mijn opslag liggen. Soort speld in een hooiberg. Gezien mijn drukke werkschema heb ik nog geen tijd gehad deze te zoeken. Ze blijven me hierover onder druk zetten. Wat zijn mijn rechten?

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Wanneer u bij uw sollicitatie gezegd heeft bepaalde diploma`s te hebben, dan mag de werkgever daarnaar vragen. Deze werkgever doet het een beetje laat, maar dat mag. Dit geldt zeker wanneer die diploma`s van belang zijn voor het werk.

Ik adviseer u een bepaalde termijn met de werkgever af te spreken waarbinnen u ze uit de opslag haalt. U kunt dan een kopie inleveren. Mocht u de diploma`s niet (meer) hebben, neem dan zsm contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm