De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

ik heb een vaststellingsovereenkomst voorgelegd gekregen.
Ik vraag me wat mijn mogelijkheden zijn mbt een tegenvoorstel. Ik heb een jaar contract lopend tot 1 november.
Men wil nu mijn contract eerder beeindigen door middel van een vaststellingsovereenkomst. Einde contract 1 aug met doorbetaling tot 1 aug.
Mits ik eerder werk krijg, dan stopt de uitbetaling.
Proeftijd is al lang geweest en er staat niets vermeld in mijn contract mbt eerder opzeggen.
Heb getekend, echter er is een wettelijke bedenktijd van twee weken in vemeld.
In principe kan ik gewoon in dienst blijven tot 1 november, alleen daar is niemand bij gebaat natuurlijk.
Ik sta redelijk sterk denk ik, zou graag willen weten wat voor tegenvoorstel ik kan doen en wat redelijk is.
Het liefste zou ik mijn contract eerder willen laten stoppen, bijvoorbeeld 1 juli en met een ontslagvergoeding van 3 maanden ofzo

Deel deze vraag

5 Reacties

1 Wanneer u een arbeidsovereenkomst heeft voor bepaalde tijd zonder opzegbeding, dan kunt u niet zo maar akkoord gaan met een VSO. Immers in dat geval zal het UWV stellen dat er sprake is van een benadelingshandeling. In dat geval krijgt u geen WW.

U heeft het over een lange proeftijd -> in principe is die max. 01 maand. Bedoelt u een eerdere arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Zo ja, is de totale duur dan langer dan 02 jaar? -> zo ja, dan heeft u recht op een transitievergoeding.

Bedenktijd 02 weken -> is wettelijk. Ik adviseer u binnen die termijn contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis. Vaak betaalt de werkgever ook de verdere kosten..Wanneer u niet binnen die 02 weken wat doet en het gaat fout, dan kan het ook goed fout gaan!

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw reactie.
Echter er staat in de overeenkomst vermeld dat ik bezwaar heb gemaakt tegen de beëindiging van de arbeidsovereenkomst en dat er geen dringende reden is verder, behalve verschil in inzicht.
Dan lijkt het me dat ik gewoon een WW uitkering krijg.
U moet het zo zien dat ik een tijdelijk contract/jaarcontract heb, echter deze willen ze nu eerder beëindigen

Lange proeftijd? Ik heb gewoon 1 maand proeftijd gehad.
Een proeftijd van 03 maanden is op grond van de wet verboden!

Wat u zegt geldt bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Bij tussentijdse opzegging van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, zonder tussentijds opzegbeding, zal het UWV wel moeilijk doen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste Arno,

ik denk dat we elkaar niet goed begrijpen.
In uw eerste reactie heeft u het al over een lange proeftijd en in uw tweede reactie heeft u het over een proeftijd van 3 maanden, mag ik vragen hoe u hierbij komt? Dit heb ik nergens benoemd namelijk.
Ik heb een jaarcontract, lopend van 1 nov 2018 tot 1 nov 2019, de proeftijd was 1 maand (die is dus al lang verstreken!).
Momenteel is het zo dat men heeft gezegd niet verder te willen, dus dat ze niet willen dat ik mijn contract uit dien, hier tegenover staat een vaststellingsovereenkomst (dit is nu nog een VOORSTEL) zoals gemeld.
Hierin staat vermeld dat we op INITIATIEF vd WERKGEVER het dienstverband beëindigen op 1 augustus met als voorstel dat ik doorbetaald krijg tot die tijd.
Tevens staat erin vermeld dat ik als werknemer bezwaar heb gemaakt tegen deze beëindiging (dit tbv een WW uitkering)

Ik hoop dat u nu een goed beeld heeft
1 Lange proeftijd? -> u meldt dat in uw vraag, maar bij herlezing kan het inderdaad zijn dat u bedoelt dat die al lang geleden was. In eerste instantie heb ik gelezen dat u vond dat de proeftijd lang was. 03 maanden proeftijd -> leesfout.

M.b.t. de beëindiging/VSO heb ik u wel goed begrepen en mijn eerdere antwoord(en) m.b.t. de benadelingshandeling is juridisch correct. U heeft immers een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder tussentijds opzegbeding.

In de vraag heeft u vermeld: 'Heb getekend.....' -> ik ging er vanuit dat dit op de VSO sloeg. Hoe dan ook, vanaf de ondertekening van de VSO heeft u een wettelijke bedenktijd van 02 weken. Het UWV legt dit meestal heel strikt uit. In mijn praktijk heb ik dit al meermaals fout zien gaan.

.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm