Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Tussen 2 percelen in Eindhoven van huurders met dezelfde verhuurder, is een erfscheiding welke bestaat uit ongeveer voor de helft een heg en een houten schutting (+50jaar oud). Schutting is volledig verrot (zal uiteindelijk omvallen) en Heg is door aan 1 kant nooit onderhouden en nu ~n 2meter dik (met dikke takken), vanuit het hart gemeten en 40cm naar de wel onderhouden kant. De heg helt over naar de verwaarloosde kant en word slechts tegengehouden door een vrijwel doorgeroeste draad (welke ooit in het midden vd heg is gezet gezien de heg begon over te hellen (zal uiteindelijk omvallen).
Huurder van niet onderhouden kant is een stichting welke gezinnen/mensen onderbrengt met (financiële) problemen. Deze onder’huurders’ hebben geen enkele binding met het pand en zijn volledig passief mbt onderhoud/investeringen. Huurder aan de wel onderhouden kant is een hoogbejaarde vrouw welke van klein AOW moet leven en subsidies ontvangt om er te kunnen wonen, maar toch geregeld krijgt dat haar tuin wel onderhouden word.
Na langere tijd van communicatie met de stichting en de verhuurder is de Stichting is bereid om helft van de kosten mee te betalen voor een deugdelijke erfafscheiding (lees schutting). Hoogbejaarde vrouw kan (financieel) hiermee niet belast worden. De verhuurder geeft aan geen partij te zijn in deze kwestie welke volgens hen hun zaak tussen de huurders is.
Is de verhuurder of de huurder verplicht om te zorgen voor een deugdelijke schutting?
Zo ja, kunt u helpen door aan te geven waar zij op gewezen kunnen worden?

Verhuurder is hier degene die moet opdraaien voor de kosten van algehele vervanging, alleen kleine herstellingen moet de huurder doen, niet groot onderhoud. Zie verder Besluit kleine herstellingen en 7:206 leden 1-3 https://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/2019-03-16#Boek7_Titeldeel4

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Reactie Verhuurder Stichting: '...Zoals al had aangegeven is een tussenschutting iets wat buren zelf moeten regelen en daar hoort het verwijderen van een oude erfafscheiding zoals bijvoorbeeld een oude schutting of heg ook bij. .<knip>... maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zo te laten....'
De verhuurder is dus (nog steeds) van mening dat dit een zaak is tussen de huurders van beide percelen en is er hierdoor een patstelling ontstaan.
- Wat kunnen we nu nog doen om dit op te lossen? / Wat is uw advies?
- Stel de Verhuurder geeft aan dat deze de woning destijds zonder erfscheiding heeft opgeleverd, of de erfscheiding/schutting is bv ~40 jaar geleden geplaatst door een vd (of beide) huurders.... Veranderd dit uw conclusie?


Mijn betoog indien dit juridisch onderbouwd wordt zal wel worden gehonoreerd , is mijn ervaring.. Elke eigenaar kan van de naaste buur eisen dat er een afscheiding wordt geplaatst. Paaltjes bijvoorbeeld. Maar als een huurder besluit in tijd zonder toestemming van zijn verhuurder alleen of samen een schutting te plaatsen wordt de verhuurder door de regels van zaak natrekking eigenaar .Mijn conclusie verandert dus niet . Ik kan een juridisch onderbouwde brief voor u opstellen , neemt u dan contact op?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique Ferwerda,
Langere tijd geleden, heb ik direct op u gereageerd en u mijn email adres gegeven (via neem direct contact op) maar niets meer vernomen. Is er iets mis gegaan?
mvg
Alex


Reactie van de vraagsteller

Beste Monique Ferwerda,
Langere tijd geleden, heb ik direct op u gereageerd en u mijn email adres gegeven (via neem direct contact op) maar niets meer vernomen. Is er iets mis gegaan?
mvg
Alex

Opnieuw gereageerd.
https://www.rechtswinkel.nl/mailverzonden/148828
Contactaanvraag verzonden
Uw contactaanvraag is verzonden naar Monique Ferwerda.
Klik hier om terug te gaan naar de vraag.


Oh dat is jammer, ik denk dat er wat mis is gegaan. Als u het e-mail adres nog heeft kunt u direct opnieuw uw vraag verduidelijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

zie email 2019-10-15



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag