Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben geen overeenkomst voor het stallen van paarden bij een stalhouder. Nu willen wij deze maand opzeggen en voor 1 juni de paarden verhuizen. Stalhouder beroept zich op een opzegtermijn van 1 volle kalendermaand wat in zou houden dat wij de maand juni ook nog moeten betalen. Dit terwijl wij de paarden graag per heden ergens anders willen stallen.

Hoe zit het met een opzegtermijn zonder dat er sprake is van een overeenkomst? Huidige maand uitbetalen of 1 extra maand betalen? Ik zou graag de wettekst of de jurisprudentie ervan willen hebben.

Als er geen schriftelijke overeenkomst is dan zal de stalhouder zich niet kunnen beroepen op 1 maand opzegtermijn en zal er indien sprake is van een mondelinge overeenkomst voldoende aannemelijk gemaakt moeten worden dat er wel een opzegtermijn geldt van 1 maand. De bewijslast ligt bij hem.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Niet helemaal volledig: artikel 7:228 bepaalt het volgende:

de huur voor onbepaalde tijd aangegaan of voor onbepaalde tijd verlengd eindigt door opzegging. Heeft de huur betrekking op een onroerende zaak die noch woonruimte, noch bedrijfsruimte is ( en dat is een stal!) , dan dient de opzegging te geschieden tegen een voor huurbetaling overeengekomen dag op een termijn van tenminste een maand.

De vraag voor de opzegtermijn is dus betaalt u per maand , dan is er een maand opzegtermijn en heeft verhuurder gelijk. Betaalt u per kwartaal en is er niets afgesproken ( minimale termijn een maand , dan is er zelfs een opzegtermijn van een kwartaal)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag