Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon in een appartement en recent is een lekkage geconstateerd bij de onderburen. Er is opdracht gegeven voor een lekdetectie onderzoek (door onderburen of beheerder dat weet ik niet). Ons is niets gevraagd enkel op het moment dat het onderzoek bezig was zijn ze in ons appartement binnen geweest en hebben gezien dat er een kleine, opdrogende lekkage is geweest bij de CV (echter wij hebben niet geweten dat dit verder was doorgelekt naar de beneden-etage).

Nu heeft de beheerder van het gebouw ge-eist dat wij de 399 euro voor het lek-detectie onderzoek moeten betalen daar de oorzaak was terug te leiden tot ons appartement.
Ik ben daar echter niet mee akkoord, daar ik geen opdracht heb gegeven tot dit onderzoek. Als de beheerder of benedenburen allereerst bij mij waren langskomen hadden we dit ook kunnen constateren zonder lekdetectie-onderzoeksbureau.

Sta ik in mijn recht als ik weiger deze factuur te betalen ? En moet de opdrachtgever niet gewoon de factuur betalen ? En ben ik mogelijk enkel aansprakelijk voor gevolgschade ?

In beginsel moet de opdrachtgever voor de kosten opdraaien. Zij hadden u van te voren op de hoogte moeten stellen om maatregelen te nemen. Echter, het kan zijn als er een vve is dat volgens de splitsingsakte en/of reglement er anders wordt gehandeld. Het is aldus zaak om dit te raadplegen alvorens actie te ondernemen.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag