Vraag

Wij zelf hebben 20 jaar een restaurant gevoerd op begane grond van een pand en daarboven lagen 1 zelfstandige woonruimte en 2 studentenkamers.
Zelf huurder geweest vanaf 1996 en in 2001 pand gekocht en per 1 maart 2015 alleen ons restaurant verkocht. Wij bleven wel verhuurder van restaurant en woonruimtes .
Uitbater restaurant betaalde het totale maandelijks bedrag GWL en kreeg van ons maandelijks de ontvangen voorschotten van de huurders boven. Dat was een vast bedrag en was contractueel vastgelegd.
Uitbater restaurant verkoopt per 1 augustus 2018 aan andere partij dus wij krijgen weer nieuwe huurder in restaurant.
Wij hebben echter nooit jaarnota's GWL van uitbater restaurant mogen ontvangen over 2015, 2016, 2017 en 2018 (tot en met 31 juli 2018)
Probleem is echter dat de huurders boven nu bij huurcommissie hebben aangeklopt omdat wij niets hebben gestuurd. Uitspraak volgt maar kans is groot dat ze 50% korting krijgen op de jaren waarop we geen jaarnota kunnen overleggen of zelfs niets hoeven te betalen omdat wij niet aan onze verplichting hebben voldaan om binnen 6 maanden na eind van jaar de nota te overleggen. Nu loopt 2015 en 2016 bij huurcommissie maar 2017 en 2018 zal volgen en wij hebben enkel jaarnota vanaf 1 augustus 2018 toen het restaurant verkocht werd aan de nieuwe uitbater die er nu inzit.
Onmacht van ons want wij kregen geen jaarnota's en ook niet als we de bedrijven zelf belden ivm privacywet.
Wij hebben met uitbater die in 2015 ons restaurant heeft gekocht veel juridische problemen gehad maar hij heeft verloren enkel ons toch nog benadeelt in het niet laten toekomen van de jaarnota's.
(Omdat het een pand is van 1880 hadden ze ons bij verkoop gezegd dat het bijna onmogelijk was om alles te splitsen, uiteindelijk zijn we nu zo ver dat we vanaf 1 april 2019 alles hebben kunnen splitsen met goed extern advies)
Wat is uw wijze raad betreffende het niet hebben van nota's die we wel verplicht zijn te laten zien aan huurders.
We hebben nu per 1 april j.l. alles op onze naam laten overzetten en betaalt de huurder van het restaurant ook zijn voorschot aan ons( de huurders van de woonruimtes deden dat toch al)en krijgen wij ook zelf de jaarnota's omdat we niet nog eens het risico willen nemen.
Hoop echt dat u een wijs antwoord voor ons hebben want we zijn ten einde raad.

Deel deze vraag

1 Reactie

U zou een beroep kunnen doen op overmacht maar mogelijk slaagt deze toch niet. Verder is het wel zo dat als u schade lijdt door toedoen van uw (ex)huurder, u het op hem kunt verhalen uit wanprestatie of onrechtmatige daad. Dit is of zal waarschijnlijk een aparte procedure zijn . Ik kan dat voor u oppakken en het hoeft niet tot en met de rechter omdat na de beslissing van de huurcommissie al vrij veel vast staat en bewijs geleverd kan worden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm