Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik zit nu in mijn tweede ziekte jaar bij mijn werkgever ivm burn-out. Ik ben inmiddels gestart met een reïntegratie traject, hierin gaan we in goed overleg spoor 2 starten. In mijn tweede ziekte jaar krijg ik 70% betaald. Nu het volgende probleem. Financieel is het niet mogelijk om nog langer te leven van 70% , dus ik moet zo snel mogelijk weer aan het werk. Echter duurt het reïntegratie traject te lang en heb ik momenteel nog geen zicht op werk.
Ik zit er zelf over te denken om te gaan solliciteren en ontslag te nemen bij mijn huidige werkgever zodat ik weer aan de slag kan op korte termijn.
Wat is wijsheid? Wachten op een baan bij reïntegratie en niet meer kunnen rondkomen of elders werk zoeken. Het voelt als kiezen tussen 2 kwaden.
Graag uw advies.

Mvg

Wanneer u tijdens ziekte ontslag neemt/akkoord gaat, dan krijgt u geen ziekengeld (benadelingshandeling).

Vindt u ander werk en u kunt het volhouden -> prima.
Vindt u ander werk en u houdt het niet vol -> groot (financieel) probleem.

Werk vinden in spoor 2 -> wat is de loonwaarde daarvan?

Over ziekte/re-integratie/passend werk/2e spoort is heel veel te zeggen -> zie b.v. ook de FNV-brochure 'Wie schrijft, die blijft'. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag