Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wat kan ik doen? ik heb me ziek gemeld omdat ik last van mijn rug en nek pijn heb. dit komt mede door de produktie werk . Sinds ik in de produktie ruimte werk heb ik aangegeven aan de werkgever, dat ik las hebt van mijn nek en rug. De machiene zijn heel er oud en de tafels zijn niet op de juiste hoogte. Mijn werkgever betaald ook niet mijn vollegdige salaris en krijg sinds januari 2019 ook geen salarisstrook. Ik ben in dienst vanaf 1-12-2019, functie office manager. Ik heb mijn salaris van de maand april op 10-05-2019 gestort gekregen. Ik heb ook van mijn collega's gehoord dat ik niet meer welkom bent.
Als een office manager ben ik in mijn recht wanneer ik vind dat ik niet verplicht ben om produktiewerk te doen, is dat werkweigering?

Alvast bedank! Vgr, Anoniem!

Indien u te weinig salaris ontvangt en ook geen loonstroken, dient u die schriftelijk te vorderen (via een ingebrekestelling). Wat betreft achterstallig salaris kunt u tevens vertragingsrente en wettelijke rente vorderen. Indien niet aan de ingebrekestelling wordt voldaan, zou u een gerechtelijke procedure kunnen starten om e.e.a. af te dwingen. Welke werkzaamheden worden geacht te behoren tot uw functie is afhankelijk van de omstandigheden. O.m. is van belang wat de inhoud is van uw functieomschrijving.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag