Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoi..
Ik heb 30 nov. 2018 een nieuwe knie gekregen met alle gevolgen van dien. Bleef pijn houden en fysio haalde niet uit.
Nu blijkt dat er een component té groot is ,waardoor de knieband, spueren en pezen enz. overheen schuren.
Ben 17 mei 2019 weer naar de orthopeed geweest waar ik ern combi spreekuur had met twee orthopeden, en nu moet ik wéér onder het mes. Weer een nieuwe knie. Deze moet er helemasl uit, en wordt de gehele knie opnieuw opgebouwd.
Mijn hele leven wordt beheerst door die knie.
Ik vroeg me af of ik nu in aanmerking kom voor een schadevergoeding, daar dit een pure medische fout/misser betreft. Dat de component té groot/breed was, heeft hij moeten zien.
HELP!

Pas als er een grove fout is gemaakt door de specialist en dit hem of haar toe te reken is, dan pas kan er sprake zijn van aansprakelijkheid. Daarbij dient de specialist zorgvuldig te werk te gaan en had hij op het eerste gezicht de te grote component moeten opmerken of inpassen. Nu dit niet is gebeurd voldoet hij niet aan zijn zorgplicht. Om u goed te kunnen adviseren is het wellicht raadzaam dat u contact met mij opneemt voor overleg. U kunt op de link te klikken naast dit antwoord voor direct contact.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Het lastige bij medische aansprakelijkheid is dat het lastig is om te bepalen of de arts een fout heeft gemaakt. In ziekenhuizen gebeuren soms de vreselijkste dingen, zonder dat iemand een fout heeft gemaakt.
Om te kunnen beoordelen of de arts een fout heeft gemaakt ('niet lege artis heeft gehandeld') moet het hele dossier worden opgevraagd. Vervolgens moet dit worden voorgelegd aan een deskundige. In uw geval een orthopeed. Die moet op basis van zijn kennis, ervaring en de bestaande protocollen bepalen of er inderdaad een fout is gemaakt, of dat er sprake is van een complicatie.
In uw geval is het verleidelijk om, op basis van de door u gegeven informatie, te oordelen dat de orthopeed een fout heeft gemaakt. Het is echter de vraag of dit oordeel juist is. Hoe komt het dat in de prothese één element te groot is? Is dit een fout in de opbouw van de prothese? Is de prothese onjuist geplaatst? Of is het element objectief goed, maar in uw anatomie (ieder mens is anders) te groot waardoor de knieband, pezen en spieren er overheen schuren? Bovendien is het de vraag of de orthopeed dit inderdaad had kunnen en/of had moeten zien.
Mocht u dit willen dan kan ik u helpen bij het onderzoek naar de vraag of er lege artis is gehandeld. Wanneer dit het geval blijkt te zijn, dan kan ik u helpen bij het verhaal van de door u geleden schade. U kunt daarvoor vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag