Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,

Wij hebben in 2018 een woning gekocht en zijn daarna getrouwd.

Alleen ik heb toen eigen geld in de hypotheek gestopt. Dit was een bedrag van €10.000 dat ik heb gekregen na de verkoop van mijn vorige woning.
Ook heb alleen ik de kosten koper betaald.

Nu is het dus zo dat wij besloten hebben te gaan scheiden. Nu is het probleem dat wij allebei eigenlijk in het huis zouden willen blijven wonen en dan zou je de ander dus moeten uitkopen en hier heb ik een paar vraagjes over..

Zou ik meer recht hebben om in de woning te mogen blijven, gezien ik €10.000 eigen geld in de hypotheek heb gestopt ?

De waarde kan in een paar maanden uiteraard amper zijn gestegen. Dit zou toch in principe betekenen dat ik haar niet eens uit zou hoeven kopen ?

Mocht het toch zo zijn dat ik haar mij uit laat kopen, is het dan gebruikelijk om naast de €10.000 ook de kosten koper terug te vragen ?

Bvd

U bent na de koop een huwelijk aangegaan , dit betekent dat in beginsel alle baten en lasten samen komen in gemeenschap van goederen tenzij u onder voorwaarden bent getrouwd of zich een uitzondering voordoet ( bijvoorbeeld uitsluiting na erfenis of schenking) De opbrengst van de woning zal daarom door de helft moeten verdeeld zonder rekening te houden met ieders inbreng, Wie er in de woning mag blijven wonen hangt van andere factoren af zoals de vraag of de hypotheek kan worden overgenomen met akkoord van de bank.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag