Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


goedendag,

sinds enige tijd zijn mijn ex-partner en ik uit elkaar. We hebben een gezamelijke koopwoning die hij wil overnemen (hij woont hier). Nog steeds betaal ik aflossing en rente over onze hypotheek en de helft van voorschot gas/electriciteit.
Hij heeft inmiddels bericht van zijn bank ontvangen dat zijn inkomen voldoende is om de hypotheek op zijn naam te zetten. De woning is afgelopen week getaxeerd. Hij weigert mij een afschrift hiervan te overleggen zodat ik geen inzicht heb in de overwaarde. Ook heeft hij gedreigd de afwikkeling zo lang mogelijk te vertragen. Ik heb ook geen toegang meer omdat hij alle sleutels heeft opgeeist. Voor de volledigheid: mijn persoonlijke spullen zjjn al opgehaald en de gehele inboedel heeft hij voor een heel lage prijs overgenomen. Ik probeer alles op een 'normale' manier af te handelen maar hij zet duidelijk zijn hakken in het zand (ik heb de relatie beeindigd en dat lijkt me te worden 'terugbetaald').
Zijn er manieren om hem tot afwikkeling te bewegen/dwingen? Want ik kan nu niet verder zoals een eigen woning kopen. Ik woon nu tijdelijk weer bij mijn ouders. Fijn dat dit mogelijk is, maar uiteraard ga ik weer z.s.m. op mezelf. En dat kan niet zolang ik aan de huidige hypotheek vast zit. Wat is uw advies hierin? En adviseert u mij een gebruikersvergoeding van hem te verlangen en/of te stoppen met betalen van het voorschot gas/electriciteit ? Alvast heel erg bedankt voor uw reactie!

Gebruikers vergoeding kan. U heeft recht op de taxatierapporten. Als hij niet mee werkt kunt u zelf actie nemen tot verkoop. U kunt hem sommeren mee te werken. Er zijn dus verschillende opties . Ook het stopten van meebetalen . Desnoods kan de rechter vervangende toestemming geven.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag