Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Mijn vader is kort geleden overleden.
Nu blijkt dat iemand al jaren zijn zaken beheerde en (met zijn toestemming) ook maandelijks geld pakte. Deze dame waarmee mijn vader relatie had en die hij alleen kende via sociale media en Whatsapp had toegang tot al mijn vaders financiƫle zaken. Zei heeft de afgelopen jaren gemiddeld 500 per maand gekregen/zichzelf gegeven in de zin van kados en geld over maken.
Dit was allemaal (helaas) met toestemming van mijn vader. Het maakte zijn leven zoveel simpeler zegt hij. Mijn vader had nooit veel geld maar gaf wel redelijk veel uit, nu kreeg hij een week budget (let op ik wist dit niet!) Ze heeft ook wat gespaard (3000 euro) en heeft geen schulden gemaakt of iets in de richting. Toch vraag ik mij af of ik hier iets mee kan? Het gaat toch zeker om totaal 20000 euro in de afgelopen 5/6 jaar zover ik kan zien. Tegelijkertijd had mijn vader hiervoor schulden en was hij zoals ik de berichtjes las extreem blij met haar. Ze mocht alles opmaken wat ze niet deed. Ze heeft er zelfs voor gezorgd dat mijn vader zich goed zou verzekeren voor als hem ooit iets zou overkomen.. voor mij, niet voor haar. Maar ze hebben elkaar nooit in het echt gezien, ze verschepen 30 jaar! En ze heeft zeker 20.000 gehad, dus kan ik hier iets mee of is dit gegeven en pech?

In beginsel kunt u hier weinig tegen doen. Uw vader zou bv toestemming hebben gegeven om het maandelijkse bedrag te krijgen. Pas als u kunt bewijzen dat het bedrag haar onrechtmatig is toegekomen zou u dit terug kunnen laten vorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag