Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het bedrijf waar ik voor werk is overgenomen, de nieuwe eigenaar is een nieuwe BV begonnen.
De oude BV van de ' oude' eigenaar bestaan nog steeds. De nieuwe eigenaar heeft ook het personeel overgenomen echter heb ik geen nieuw arbeidscontract ontvangen met de nieuwe BV erop en van de oude BV / eigenaar geen opzegging of zo. Is de nieuwe eigenaar met de nieuwe BV verplicht mij een nieuw arbeidscontract te overhandigen? Ik heb inmiddels al wel een loonstrook en een salaris uitbetaling van hem ontvangen.

Tevens heeft de oude eigenaar eindelijk mijn vakantiegeld uitbetaald maar weigert daar mijn loonstrook van te overhandigen, dit is hij toch verplicht?

Er zal hoogstwaarschijnlijk sprake zijn geweest van overgang van onderneming. Daardoor is uw arbeidsovereenkomst automatisch, zonder dat iets getekend hoeft te worden, overgegaan naar de nieuwe werkgever (in beginsel blijven alle arbeidsvoorwaarden van kracht). Kennelijk ziet hij dat zelf ook zo aangezien u al betaald bent. Terzake de betalingen die uw oude werkgever aan u doet, is hij wettelijk verplicht om daarvan een loonstrook te overhandigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag