Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, ik wil graag iets vragen over reiskosten. Ik ben inmiddels 15 jaar werkzaam bij mijn werkgever en heb nooit reiskosten vergoeding ontvangen omdat mij is altijd verteld dat ik geen recht heb op reiskosten omdat ik te dicht bij mij werk woon (2,3 km). Nu ben ik er achter gekomen dat ik daar wel recht op heb, Ik heb bij mijn werkgever een verzoek ingediend om als nog mijn reiskosten vergoed te krijgen voor de afgelopen 10 jaar. Mijn werkgever wil nu maar 5 jaar reiskosten betalen omdat er een verjaringstermijn is van 5 jaar. Nu wil ik graag weten of zij ook nog rente over het verschuldigde bedrag moeten betalen en zo ja hoeveel procent rente is dat dan?
Ik hoor graag van u.

U zou wettelijke rente kunnen vorderen over de achterstallige bedragen. De reiskostenvergoeding moet dan wel verschuldigd zijn (bijvoorbeeld omdat dat in uw arbeidsovereenkomst is opgenomen). De wettelijke rente bedraagt momenteel 2%

Beoordeel dit antwoord:

Ja vanaf datum verzuim ( dat is dus voor elke maand dat u geen reiskosten hebt ontvangen een aparte berekening) mag u wettelijke rente rekenen over het verzuimbedrag .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag