Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur momenteel een kamer. Het contract is erg beknopt en beschrijft de gedeelde voorzieningen niet.

Op de advertentie (foto's) en tijdens de bezichtiging was een vaatwasser te zien. Ik heb voor de bezichtiging tegen de verhuurder gezegd dat indien de foto's (algemeen) overeenkwamen met de werkelijkheid, ik graag direct na de bezichtiging wilde tekenen. Zo gezegd zo gedaan.

Na verhuizing bleek dat de vaatwasser niet werkte. Uit contact met de verhuurder bleek dat de vaatwasser al stuk was toen verhuurder het pand kocht en dat hij deze niet wilt weghalen omdat er dan een raar gat onder het aanrecht zit. Volgens de verhuurder is de vaatwasser geen onderdeel van de overeenkomst.

Het betreft een losstaand model, dat onder het aanrecht is ingebouwd.

Mijn vragen:

- Betekent het feit dat de vaatwasser, hoewel een losstaand model, toch in het aanrecht is verwerkt, dat het hier gaat om ingebouwde keukenapparatuur waar de verhuurder verantwoordelijk voor is? (Dat het om een losstaand model gaat is niet gemakkelijk zichtbaar.)

- Is de vaatwasser, al dan niet gedefinieerd als 'ingebouwde keukenapparatuur' deel van mijn huurovereenkomst als gevolg van de precontractuele fase (foto's in advertentie, correspondentie over de foto's en bezichtiging)?

Alvast bedankt!

Een losstaand model kunt u ook huren in de vorm van alle roerende zaken die zich in de woning bevinden: staat er zoiets in uw huurcontract? Ik zal het anders even kunnen beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Het gaat om een onzelfstandige huurwoning. In het huurcontract wordt alleen de woon/slaapruimte beschreven.

De vaatwasser lijkt op het eerste (en tweede) gezicht ingebouwd te zijn en onderdeel te zijn van de keuken. Hoewel niet expliciet genoemd, kon ik er op basis van de foto's in de advertentie, correspondentie en de bezichtiging redelijkerwijs van uit gaan dat deze bij de keuken hoorde.


U mag er vanuit gaan dat u de kamer huurt zoals deze u is getoond met alle werkende roerende zaken. Als het anders was het verhuurder dit moeten opnemen of zeggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag