Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,
Ik heb een vraag over de aansprakelijkheid bij schade. Ik heb een caravan op een vakantiepark. De verhuurder is verantwoordelijk voor het onderhoud. Ik heb hem meerdere keren verzocht om de boom bij de caravan weg te halen, maar hij heeft dit nagelaten. Nu is de boom op de caravan gevallen. Kan ik op onrechtmatige daad/ rechtmatige daad of op wanprestatie een beroep doen?

U kunt hem aansprakelijk houden op grond van een onrechtmatige daad. Voegt u hierbij voldoende bewijzen toe die de aansprakelijkheid onderbouwen. De verhuurder zal dan het tegendeel moeten bewijzen.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

De rechtsgrond zal ook of eerst wanprestatie uit gebrek van het gehuurde zijn want het onderhoud van het gemeenschappelijk park moet door de eigenaar worden gedaan. Mogelijk zijn buiten het reglement ook recron voorwaarden van toepassing. Of het noodzaak was om de boom in zijn geheel weg te halen of anderszins inkort moet door u worden bewezen. Dat kan door alle middelen, ook getuigen en foto,s en natuurlijk de aanmaningen die u heeft verstuurd. Hoe groot is de schade, ik kan deze voor u proberen te verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag