Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen, 1 maart 2012 ben ik werkzaam in het bedrijf waar ik tot heden nog werkzaam ben. Ik heb toen in mei vakantiegeld voor een vol jaar ontvangen, dit was omdat wij toen in een CAO transport zaten. Vorig jaar is het bedrijf overgegaan naar een ander administratiekantoor en is ons meegedeeld dat ik eigenlijk geen recht heb gehad op die dat vakantiegeld. Maar eigenlijk van maart tot juni. Ik heb daar toen echter niet om gevraagd, maar gekregen. Om volgens het administratiekantoor weer in de pas te lopen met de rest va Nederland moet ik dit zelf rechtzetten en krijg ik dit jaar vakantiegeld van januari tot mei. Daarna bouw ik weer op en krijg ik volgend jaar weer een vol jaar opgebouwd vakantiegeld. Mijn vraag is of ze dit na 7 jaar wel kunnen maken? Het geldt ook voor mijn collega's, die hier ook al jaren werken. Ik ben alleen de enige die zich dit afvraagt?

Met vriendelijke groet,

Tanja van Dijk

Een vordering verjaart na 05 jaar. Juridisch kan de werkgever dit dus niet afdwingen. U kunt dus weigeren akkoord te gaan.

U en uw collega`s werken er nog. Een goede verstandhouding met de werkgever is voor beide partijen dan ook van belang. Ik adviseer u samen met uw collega`s en de werkgever er uit te komen. Lukt dat niet, ga dan naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen, bedankt voor uw snelle reactie!

Met vriendelijke groet,

Tanja van Dijk


Geen dank. Veel succes. Wanneer u tevreden bent, dan graag 5 sterren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag