Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

Al enige tijd heb ik het vermoeden dat mijn werkgever niet helemaal eerlijk is over de producten die wij verkopen tegenover klanten (het gaat om beleggingen die mooier worden voorgespiegeld dan ze daadwerkelijk zijn). Mocht het blijken dat dat zo is, kan ik als werknemer aansprakelijk worden gesteld als ik ook betrokken ben bij deze verkoop? Ik krijg namelijk commissie betaald (substantieel) maar ik zelf weet ook niet precies wat er allemaal verteld wordt aan tafel.Ik ben namelijk alleen betrokken bij de telefonische verkoop. Bedankt alvast voor uw tijd en moeite.

Mvg

Dan zal u door de andere partij(en) zelfstandig moeten worden aangesproken op basis van onrechtmatige daad en doorgaans gebeurt dat niet bij dit soort constructies om procestechnische redenen .

Beoordeel dit antwoord:

Iets mooier voorstellen dan het is mag. Iets anders is bewust liegen of bewust een verkeerd beeld van de zaak schetsen, b.v. belangrijke informatie 'vergeten' te vertellen. U kunt alleen aansprakelijk gesteld worden voor uw eigen daden. Niet voor die van de werkgever of collega`s.

Wanneer een klant zich opgelicht voelt, dan zal hij eerst de werkgever aanspreken. In extreme gevallen kan een klant ook een werknemer aanspreken. Dan ligt de lat dus wel hoog. Uitgesloten is het niet.

Is het niet beter een andere baan te zoeken? En daarna deze kwalijke praktijken te openbaren?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag