Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als er geen ruimte is voor beslag (op vakantiegeld) vanwege de beslagvrije voet. Mag dan het vakantiegeld wel worden aangewend om schulden af te lossen door bewindvoerder? Mijn inkomen is dus lager dan de beslagvrije voet...

Het antwoord is: Ja en Nee.

Nee, want het vakantiegeld dat u van uw werkgever of uitkeringsinstantie ontvangt, valt geheel in de boedel en mag u dus niet houden.

Ja, omdat u wel jaarlijks recht heeft op vakantiegeld middels een eenmalige correctie op het Vrij te laten bedrag (VTLB) in de maand mei of juni.

Ook al zult u het vakantiegeld dat u ontvangt van uw werkgever of de uitkeringsinstantie niet zelf mogen houden, zult u in de maand mei of juni van elk jaar wel recht hebben op extra (vakantie)geld.

U krijgt dit bedrag niet gestort door de bewindvoerder, maar u zult in één van die betreffende maanden minder hoeven af te dragen aan de boedel, omdat het Vrij te laten bedrag in die maand hoger zal zijn. Hoeveel hoger, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw bewindvoerder zal u dienen aan te geven hoeveel u in de betreffende maand (extra) mag behouden. Indien dit niet gebeurt, kunt u de bewindvoerder verzoeken dit alsnog te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag