Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Ik ben vorige week op staande voet ontslagen. Hier was ik het natuurlijk niet mee eens, dus heb ik een brief geschreven naar mijn werkgever. Ik heb aangegeven waarom ik het niet eens ben met het ontslag op staande voet. Deze brief heb ik aangetekend verstuurd en ik gaf mijn werkgever 3 werkdagen om te reageren. Mijn werkgever heeft na 3 dagen nog steeds niet gereageerd op mijn brief. Wat moet ik doen?

Bedankt voor uw antwoord.

Wat is de reden voor het ontslag op staande voet?
Ik adviseer u om wedertewerkstelling te eisen en doorbetaling van loon. Desgewenst kan ik uw belangen behartigen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Herman Albersen,

Bedankt voor uw antwoord. Ik ben ontslagen omdat ik een personeelsaankoop heb gedaan die ik niet mocht doen. Ja dit heb ik al gevraagd, maar er wordt geen antwoord gegeven op mijn brief. Mijn vraag was wat ik moet doen als mijn werkgever geen brief terug stuurt.

Bedankt.


Ontslag op staande voet (oosv) is zeer complex -> Sagel heeft er zelfs een boek van 500 pag. over geschreven. Dringende reden? Onverwijld gegeven? Subjectieve dringendheid? objectieve dringendheid? Bovendien moet een dergelijke procedure binnen 02 maanden bi jde kantonrechter aanhangig gemaakt zijn. Er is dus snelheid geboden.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik snap dat ik een zaak kan aanbrengen bij de kantonrechter, maar mijn vraag gaat om de stap ervoor. Heeft de werkgever een verplichting om te reageren op een bezwaarbrief en zo ja, hoe lang heeft de werkgever de tijd om te reageren. Of kan ik, zonder een reactie van mijn werkgever, gelijk naar de rechter stappen?


Een fatsoenlijk (goed) werkgever zal reageren. Hij is dat echter niet verplicht. Ik zou de werkgever dan ook rappelleren per e-mail of per post (bewaar kopie). Stel daarbij een termijn van 05 of 08 dagen. Reageert de werkgever (dan nog) niet, dan kunt u naar de kantonrechter. U mag dat zelf doen, maar meestal is dat onverstandig. Vandaar mijn eerdere advies.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Indien mijn werkgever niet reageert, dan overweeg ik om een advocaat in te schakelen om mijn ontslag aan te vechten. Ik heb mijn loon ook nog niet ontvangen, kan ik dan tegelijkertijd een kort geding aanspannen voor mijn loon...... Hoe lang duurt een procedure ongeveer?


Een personeelsaankoop is per definitie geen grond voor ontslag op staande voet.
U kunt uw ontslag zeker aanvechten.
Als u dat wilt kan ik deze zaak voor u behandelen en uw belangen behartigen.

Het is ook mogelijk in dit in een Kort Geding te doen.
Een procedure duur zeker 4-8 weken .

U kunt desgewenst rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag