Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden en heb een koopwoning verlaten en een huurwoning betrokken. Afgesproken is dat mijn ex partner de hypotheek op zijn naam zou laten zetten zodat ik niet meer mede-eigenaar ben van de woning. Inmiddels zijn we anderhalf jaar en 4 financieel adviseurs verder en is het nog steeds niet geregeld.
Volgens de belastingdienst heb ik nog een half jaar om de hypotheek te regelen anders wordt de koopwoning voor mij als vermogen gezien.

Welke stappen kan/moet ik nu ondernemen om te zorgen dat de hypotheek geregeld wordt?

U mag dit uiteindelijk gerechtelijk afdwingen door vervangende toestemming van de rechter te vragen voor handelingen die uw ex niet wenst uit te voeren zoals geen medewerking verlenen aan taxaties of ook verkoop. Als er termijnen staan in uw convenant kunt u ze ook rechtstreeks afdwingen door een deurwaarder , maar u zou ook kunnen stellen dat partijen redelijke termijnen zijn overeengekomen die zijn verstreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord.
Hoe lang heb ik nog voordat ik gerechtelijke stappen moet zetten? Met andere woorden, hoe lang duurt het proces bij de rechter?
En als het uiteindelijk te laat is en er voor mij consequenties zijn, kan ik mijn ex partner dan aansprakelijk stellen?

Bij voorbaat dank.


Ik raad u aan om de afspraken uit het convenant, mits ze duidelijk zijn, af te dwingen. Omdat deze afspraken onderdeel uitmaken van de beschikking tot echtscheiding kunt u ze laten uitvoeren zoor een deurwaarder in een executiebevel. Desnoods laat u eerst een brief opstellen door een jurist omdat de mogelijkheid bestaat dat uw ex dan wel meewerkt ( zonder gerechtelijke procedure of executiebevel) Ik kan uw convenant beoordelen, of het geschikt is om te laten uitvoeren of dat er iets anders moet gebeuren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag