Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemiddag,

Toen wij ons huis kochten was er een dakterras gesitueerd die te bereiken is via een deur op de 1e etage, maar omdat wij het hout van de omheining niet mooi vonden besloten we het te laten vernieuwen.
Toen het eenmaal klaar was kregen wij van de Gemeente te horen dat er een buurvrouw om de hoek bezwaar had, en dat wij af moesten breken op straffe van een X bedrag als we dat niet deden. Ook zei de gemeente dat mevrouw wel met ons in gesprek wilde gaan, leek ons beetje laat.

Welk recht hebben wij? er is een deur op de bovenverdieping die naar dit nu niet omheinde dakterras/ platte dak gaat. Wij hebben een peuter van 2 en voelen ons genoodzaakt het huis maar weer te verkopen. In het verleden was het in onze gemeente een verplichting om daken als deze met toegangsdeur te omheinen, gemeente stelt de correspondentie daarover kwijt te zijn.

Begrijp ik goed dat u vergunning nodig had, dit niet heeft aangevraagd of nooit is afgegeven en dat een buurvrouw bezwaar heeft gemaakt en daarna de gemeente is gaan handhaven?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het dakterras zat er al toe we het huis kochten, de houten omheining was niet mooi meer dus die hebben we laten vernieuwen. Toen alles zo goed als klaar was kwam de gemeente om de hoek kijken, en moesten we binnen een week alles afbreken. Er viel niet te praten, gemeente stelt dat alle dakterrassen gedoogd worden, maar wij moesten afbreken. Omdat er al een omheining zat gingen wij er vanuit dat wij dit gewoon op konden knappen, er is door ons geen vergunning aangevraagd. Ook is het ons niet bekend of de vorige eigenaar vergunning had om een dakterras te maken.


Ik moet echt weten de rechtsgrond die de gemeente denkt aan te kunnen wenden om u te gebieden de omheining welke vervangen ( wat toch meestal ook onder gedogen valt qua werkzaamheden) wat staat er in de brief ter handhaving? U mag deze aan mij ook sturen nadat u direct contact hebt gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag