Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend zijn ex wil vanaf 2010 alimitatie terug eisen ,zei zegt dat ze een beschikking in handen heeft , mijn vriend zegt dat er toen een voorstel is gedaan . Zei zijn apart gaan wonen en hebben hun relatie voortgezet , dit is door de rechter in 2017 in de uitspraak zelfs benoemd .
Nu wil zijn ex alimitatie terug vorderen betreft een beschikking van 2010. Wij hebben Facebook post als bewijs dat zei wel een relatie hebben gehad dus foto's etc .
Zei beweert van niet, en heeft het nlai ingeschakeld of hij een halve ton wil neerleggen ivm achterstallig alimitatie .
Mijn vraag is , wat is ons recht hij heeft na 2017 meerdere voorstellen gedaan voor alimitatie dit is afgewezen . We hebben per januari een omgang regeling , binnen 6 weken komt er er communicatie traject waarbij ze beter leren communiceren met elkaar en daarbij zou ook de alimitatie aan bod komen . Mv heeft een bijstand uitkering.
Mvg

Het gaat hier echt om de mate waarin de bewijsvoering hard is , en u mag met alle middelen bewijzen dat er een relatie bestond gelijk aan samenwonen. Dat is wel het criterium.

Beoordeel dit antwoord:

Mogelijk kan hij een procedure starten ter verlaging of nihilstelling van de eerder opgelegde alimentatie. Dit ivm een wijziging van omstandigheden. Dat lijkt me de enige oplossing. Daarmee wordt ececutie van openstaande bedragen ook voorkomen als door de rechtbank geoordeeld wordt dat er toen geen alimentatie hoefde te worden betaald ivm voortzetten van de relatie. Overigens is hij met een uitkering nu ook niet in staat alimentatie te betalen. Ik kan desgewenst een dergelijke procedure starten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag