Vraag

Dag,

ik heb een omgevingsvergunning aangevraagd voor een uitbouw en ook gekregen. Volgens de architect hoefden we voor de vergunningsaanvraag geen leges te betalen, omdat het bestemmingsplan van onze buurt ouder is dan 10 jaar. Hij baseerde dit op een woning in dezelfde buurt waar hij 1,5 jaar geleden voor gewerkt had en stuurde ook een printscreen van de gemeentelijke beslissing van destijds ("geen leges want ouder dan 10 jaar")

Nu krijgen we toch een factuur voor de leges (ruim 4000 euro), omdat het bestemmingsplan inderdaad ouder is, maar wel digitaal te raadplegen.

Nu dus twee vragen: klopt het inderdaad dat we dan toch leges moeten betalen? En kunnen we nog iets met het onterechte advies van de architect? Als we vooraf rekenen hadden gehouden met die 4000, hadden we andere financiƫle keuzes gemaakt mbt de totale verbouwing.

Veel dank!

Deel deze vraag

1 Reactie

Of de leges terecht zijn hangt af van de bepalingen in het bestemmingsplan en de voorwaarden van uw gemeente. Het kan zijn dat er toch leges betaald moeten worden ondanks de ouderdom.
Indien het advies van de architect bepalend of van doorslaggevend belang is voor uw besluit terwijl u dit (contractueel) hebt afgesproken en u op zijn woorden mocht vertrouwen dat er geen leges zijn, dan kunt u de architect aansprakelijk houden voor schending van zijn zorgplicht. Mocht de architect deze betwisten, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm