Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo.
Moet ik partneralimentatie betalen voor mijn vrouw?
Zij krijgt de helft van ons vermogen is 200000euro. En voor 15000 aan goederen.
Ik werk 40 uur en verdien 3100 bruto. Zij werkt 16 uur en verdient 1000 euro.
Is dit genoeg. En kan ze op haar gemak een baan met meer uren gaan zoeken of moet ik ook nog partneralimentatie betalen.

Of er partner alimentatie moet worden betaald is afhankelijk van het inkomen tijdens het huwelijk en van het inkomen na het huwelijk .
Zij moet wel alles in het werk stellen om te voorzien in haar eigen inkomen.
Desgewenst kan ik een berekening voor u maken. Ik gebruik hetzelfde programma wat ook gebruikt wordt door de rechtbanken .

Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvullend: het vermogen dat ontstaat na verdeling komt niet in aanmerking bij bovenstaande berekening volgende de rechtspraak hierover.

Beoordeel dit antwoord:

Vermogen kan wel betrokken worden in de vraag of zij volledig in haar eigen behoefte kan voorzien. Uiteraard kan ook aangevoerd worden dat zij mogelijk meer kan gaan werken nu om in eigen behoefte te voorzien. Vaak hangt dit af van de vraag of er zorg is voor minderjarige kinderen. Ook kan bezien worden of een alsdan eventueel nog te betalen partneralimentatie gelimiteerd kan worden in duur omdat na een x periode van haar dan wel verwacht kan worden dat zij volledig in eigen behoefte voorziet. Het is wel belangrijk de huwelijksgerelateerde behoefte even uit te rekenen omdat dit meer zicht geeft op de feitelijke situatie en de vraag of zij al dan niet volledig in eigen behoefte kan voorzien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag