Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte Lezer
Vorig jaar juni is mijn vader overleden,ik was niet welkom via mijn zus om op de begrafenis te komen .
Zei is nu de erfgenaam ,maar een notaris is volgens de akte aangewezen om alle te regelen vorig jaar december nog contact met hem gehad .En kreeg als antwoord ik ben nalatig geweest en heb nog niet alles op orde . en wacht rustif af u krijgt snel een bod ik wil geen bod maar mijn
erfrecht hebben Nu medio januari wederom contact gehad en kreeg daar te horen,sorry maar uw zus is erfgenaam en zei regelt alles . ik heb nu zelf een notaris in handen genomen en deze heeft ook al contact gehad en wederom word ik aan het lijntje gehouden .
Mijn zus heeft van haar een brief ontvangen met daarin gevraagd de aangifte bij belasting en de totale bezittingen van mijn vader hij heeft meerde panden bedrijven en auto's in zijn bezit gehad Nu is mijn vraag wat n u mijn eigen notaris is een schat van een vrouw en heeft begrip ik ben altijd in ons gezin de verschoppeling of te wel beschouwd als lelijke eend. Waar is mijn recht op nu per direct alles op te vragen ondanks dat ik onterfd ben
HELP een onterfde

Geachte heer, mevrouw,
U heeft recht op inzage van de boedelbeschrijving.
U kunt uw erfdeel opeisen.
Ik adviseer u om dat schriftelijk te verzoeken en zo nodig te sommeren bij uw zus. Ik begrijp dat zij degene is die een en ander afhandelt.
Ik begrijp niet zo goed waarom de notaris die bij testament is benoemd om de zaken te regelen dat niet meer doet.
Waarom doet u zus dat?
Als de notaris dat niet meer doet dan zijn alle erfgenamen, dus ook u, tesamen verantwoordelijk voor de vereffening van de boedel.

Heeft u nog vragen?
Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Hr H
Ik ben onterft dus is mijn vraag als de notaris dan het niet behartigd heb ik dan recht om dat samen te doen mijn zus is enige erfgenaam. en wat als zei dit weigert wij hebben geen goede verhouding zei houd het zo lang mogelijk tegen .


U heeft nog steeds recht op uw kindsdeel van de erfenis. Totale onterving in Nederland bestaat niet.

U kunt, desnoods gerechtelijk afdwingen dat u betrokken bent bij de vereffening van de boedel en daarbij ook uw kindsdeel opeisen.

Ik adviseer u om eerst contact op te nemen met uw zus of zij bereid is om dat samen te doen. Als ze dat niet wil dan kan zij schriftelijk worden gesommeerd om dat te doen, en als ze dan nog weigert is een procedure mogelijk.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag