Vraag

Goedemorgen,
Ik heb een vraag over asbest. Ik ga een huis kopen waar asbest in verwerkt is. De verkoper (een woningbouw vereniging) heeft een asbest onderzoek laten doen en daarin staat waar het allemaal zit. Ze hebben dit niet (laten) verwijderen. Dat laten ze aan mij over als aankomend nieuwe eigenaar. Nu heb ik een bouwkundig onderzoek laten doen en toen vertelde deze meneer dat de verkoper verlicht is de woning asbest vrij op te leveren aan mij. Klopt dit?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Het gaat er in deze over wat de afspraken met de verkopende partij. De plicht van de verkoper is om dit te melden. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De verkoper is niet verplicht de woning asbestvrij op te leveren, wel heeft hij een meldplicht. De koper dient helaas zelf na te gaan wat voor asbest het is en waar het zit, tenzij anders tussen partijen is afgesproken. Een enkele melding van asbest door de verkoper volstaat doorgaans. Mocht er onverhoopt toch een juridisch geschil ontstaan, neemt u dan desgewenst contact op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm