Vraag

goeie middag.
ik had even een vraagje.

een oud collega van mij heeft een callcenter bedrijf in Amsterdam zuid Oost.
hij wilde een extra vestiging openen in alkmaar en moest daar borg voor betalen. hijzelf had daar geen geld voor dus vroeg hij mij 1000 euro te lenen. ik was daar vrij sceptisch over, en hij vertelde me dat hij een "rechtsgeldig" contract voor zou opstellen.
nu staat er in het contract, dat ik 1000 euro betaald heb op 19-04-2019. dat ik terugkrijg op 05-05-2019 met een rente van 750 euro. dus een totaal van 1750. er staat op het contract dat ik na 05-05-2019 mijn geld niet heb ontvangen hij een rente boette moet betalen van 100 per week.
op 09-05-2019 Heb ik me lening van 1000euro terug gehad maar geen rente.
we zijn nu 9 weken verder en zou dus in principe 750euro rente plus 900 euro rente boette krijgen.
onder het contract staan onze bijde handtekeningen. nu mijn vraag, kan ik hier werk van maken? en hoe "rechtsgeldig" is het?

Alvast bedankt
Rick groenen

Deel deze vraag

3 Reacties

De overeenkomst is mijns inziens rechtsgeldig. Op basis van de overeenkomst is uw oud-collega het geleende bedrag plus rente aan u verschuldigd. Nu hij de lening heeft terugbetaald, maar de rente niet, dient hij de rente dus nog te betalen. Ik zou de overeenkomst moeten zien om vast te kunnen stellen of de boete ook betrekking op de rente heeft.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Uiteraard, kunt u hier aanspraak op maken, maar dan zal er wel een formele procedure opgezet moeten worden. Desgewenst, kan ik u hierin juridsch bijstaan. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De tegenprestatie s zijn wel wat aan de hoge kant afgezet tegenover de lening, met name de voorwaarde inzake de gevraagde boete zal wel eens onredelijk bezwarend kunnen zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm