De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Beste,

Er is onlangs met een stevig bui water via de afzuigkap mijn keuken gesijpeld. Ik woon hier 20 jaar op dit adres en sinds er dakdekkers vorig jaar aan de afvoerpijpen op het dak gewerkt hebben is dit gebeurd. Nu is mij Afzuigkap die 1,5 jaar oud is stuk. Heb de woingbouwvereniging hierover gebeld en die stellen dat ik dat bij mijn eigen inboedelverzekering moet claimen, en dat ik verplicht ben om zo'n verzekering volgens hun Algemene voorwaarden af te sluiten.

Mijn gevoel zegt dat dit niet klopt dat schade door een ander bij mijn eigen verzekering moet claimen.

Klopt het wat de woningbouwvereniging zegt dat ik het bij mijn eigen inboedelverzekering moet claimen of kan ik dat bij hen claimen?


Met vriendelijke groet.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Het zou mogelijk kunnen zijn. Maar, u bent 'te laat' met de schade te melden (van de afvoerpijpen) daarnaast, is het nog maar de vraag of deze lieden de schade hebben veroozaakt. Dit zal uiteindelijk het hekelpunt gaan worden. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
U dient inderdaad de schade eerst bij uw eigen verzekering te claimen. Heeft u geen inboedelverzekering of wordt dit afgewezen dan is de woningbouw aansprakelijk voor de schade. Een verplichting om een dergelijke verzekering af te sluiten is er doorgaans niet maar wel aan te raden. De verhuurder kan in dit geval aansprakelijk gesteld worden vanwege een gebrek in de afvoerpijpen die volgens u niet goed is afgewerkt. U moet dit dan wel aantonen.
Mocht de verhuurder volhouden, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm