Zakelijke vraag

Als ZZP'er heb ik een overeenkomst met een relatiebeding gesloten. Ik word gedetacheerd door mijn klant bij hun eindklant. Nu wil de eindklant geen zaken meer doen met mijn klant, maar in zee gaan met een nieuw detacheringsbedrijf. Ze willen mij wel behouden en ik zou dan door het nieuwe detacheringsbedrijf ingehuurd worden en ingezet worden bij de eindklant.

In mijn overeenkomst staat het volgende relatiebeding:
"Het is [mijn bedrijfsnaam] verboden twee jaar na beeindiging van deze overeenkomst in dienst te treden van (gewezen en huidige) opdrachtgevers van [klant] en aan haar gelieerde bedrijven, tenzij daar vooraf uitdrukkelijk en schriftelijk toestemming door [klant] voor is gegeven."

Ik zal echter niet in dienst treden, maar als ZZP'er werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast sluit mijn bedrijf geen overeenkomst met de eindklant, maar sluit ik een overeenkomst met een nieuw detacheringsbedrijf en zij weer met de eindklant.

Hoe kijken jullie hier juridisch tegenaan?

Deel deze vraag

2 Reacties

Ik vind dit lastig. Als ZZP-er heeft u niet dezelfde positie als een werknemer, er wordt naar zwaardere maatstaven getoetst. Afhankelijk van de omstandigheden komt wel reflexwerking voor ( waarbij u toch met een werknemer vergeleken wordt) maar dan zal sprake moeten zijn van een "verkapt dienstverband" of een soortgelijke situatie.
Als het beding nauw wordt uitgelegd treedt u inderdaad niet in dienst van de opdrachtgever of aan uw klant gelieerde bedrijven, dan zou u in uw recht staan.
Daarnaast wordt er ook nog getoetst op de mate waarin u in concurrentie treedt, ook daarvoor zijn de omstandigheden bepalend.
Ik zou niet durven voorspellen welke kant het op zou gaan in de rechtszaal.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Detachering is hier strikt genomen geen sprake van omdat je ZZP er bent. Indien je dus voor een andere partij werkzaamheden verricht sluit je normaliter een overeenkomst met deze partij. De zelfstandigheid van een ZZP'er is hier een belangrijk uitgangspunt. Je kan niet zondermeer als ZZP er worden aangestuurd alsof je een werknemer bent. Het klinkt als een verkapt dienstverband met de klant.

Indien het een verkapt dienstverband is is het niet toegestaan om een werknemer een dergelijke belemmering op te leggen. Ook niet als je als ZZP verder gaat werken bij de eindklant.

Indien je het beschouwt als een overeenkomst van opdracht, geld strikt genomen dat je niet in dienst treedt bij de eindklant.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm