Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever aan werknemers een verbod opleggen om met één lid van het team te mailen (met gebruikmaking van de bedrijfsmail) en over deze persoon te praten op het werk, zonder de persoon wie het verbod betreft daarvan op de hoogte te stellen en zonder de reden voor uitvaardiging van het verbod toe te lichten?

Dat mag. Een werkgever mag werknemers opdragen hoe zij hun taken dienen uit te voeren en welke middelen zij op welke manier dienen aan te wenden.
Dat gezegd hebbende lijkt het me ondoenlijk voor een werkgever om in dit geval het concrete bedrijfsbelang aan te tonen op het moment dat hij/zij zou willen handhaven bij een overtreding van het verbod.
Een reden hoeft in principe niet gegeven te worden (tenzij dat tijdens een zaak aan de orde komt, maar dat is achteraf) en de persoon die het betreft hoeft niet op de hoogte gesteld te worden. Althans, als ik niet zou willen dat u met mijn bedrijfsmail de Minister-President mailt, dan hoef ik Mark Rutte daarvan niet op de hoogte te stellen. Als het een medewerker van mij betreft kan dat, in het kader van de zorgplicht, anders liggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag