Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs tot een akkoord gekomen met een verkoper van 4 winkelpanden naast elkaar. We hebben een akkoord onder voorbehoud van financiering. De hypotheek die ik bij mijn bank heb aangevraagd is ook rond. Alleen heeft de gemeente waar deze panden staan ook een bod gedaan, namelijk 75.000 meer dan mijn bod. Ik weet dan ook dat mijn bod ver onder de waarde van de panden zijn. Deze verkoper had immers snel geld nodig en wilde van de panden af. Hij heeft ook een hogere schuld aan de bank dan zijn vraagprijs aan mij.

Het probleem is nu dat "zijn" bank nu heel moeilijk doet en waarschijnlijk niet gaat meewerken met de verkoop aan ons maar de panden aan de gemeente gaat verkopen. Mijn vraag is dan ook: mag dit? En is dit rechtsgeldig, of wat kan ik hier tegen doen? En hoelang heeft een bank bedenktijd voor zoiets?

Er is geen bedenktijd op winkelpanden , wel op koop van woningen .Ook is er geen schriftelijkheid-eis. . U zou dus nakoming kunnen vorderen als partijen het eens zijn over de hoofdbestanddelen van de koop, met name prijs en object . De bank heeft hier geen bedenktijd, dit is een probleem tussen verkoper en zijn bank tenzij ook verkoper dit feit heeft geregeld in de voorwaarden. ( ontbindend of opschortend)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag