Vraag

Ik ben student en ik ben 20 jaar oud. Ik werk in een restaurant en ben daar al 3 jaar werkzaam. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd voor 16 uur per week. Ik werk 2 dagen in de week, maar vaak werk ik meer. Nu is het volgende ik moet op 2 avonden toetsen maken, maar ik moet eigenlijk. Mijn werkgever heeft gezegd dat ik als ik niet kom werken, dat hij me zal ontslaan. Ik zou graag weten of hij me echt mag ontslaan en wat ik daar eventueel tegen zou kunnen doen?

Mijn werkgever is nooit ontevreden geweest over min functioneren. Daarom begrijp ik zijn houding niet. Hij is niet eerder ontevreden geweest over mij.

Aan het begin van iedere maand wordt er een rooster gemaakt waarop staat wanneer ik moet werken. Als je bepaalde dagen niet kunt werken, dan moet ik dit aangeven voor het rooster gemaakt wordt. Nou ja, ik had niet gerekend dat ik mijn toetsen moest herkansen. Dus heb ik de hele maand op woensdag, donderdag en vrijdag laten inroosteren. En zou maar net zo zijn dat deze toetsen op de woensdag en donderdag vallen.

Ik heb meteen vrij gevraagd toen ik hoorde dat ik naar school moet in de avond, dat was al nadat het rooster van werk bekend was. Ik heb geen vrij gekregen en ik heb ook geen collega gevonden om voor mij in te vallen om met mij te ruilen. Het zou een ramp zijn om mijn baan te verliezen. Ik heb het nodig om mijn studie te kunnen betalen, want ik ontvang geen studiefinanciering.

Ik vraag me af of ik ontslagen kan worden als ik niet op werk verschijn? En wat ik kan doen om ontslag te voorkomen? Ik ben benieuwd of er mogelijkheden zijn om mijn probleem op te lossen?

Ik hoop dat u mij kunt informeren over mijn rechten en mij kunt adviseren wat ik nu het beste kan doen. Ik bedank u alvast.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ontslag is niet zomaar toegestaan. Onder strikte omstandigheden zou een ontslag op staande voet mogelijk zijn, maar of dat in dit geval voor de werkgever haalbaar is is de vraag. Indien de werkgever u toch zou ontslaan kunt u binnen 2 maanden de kantonrechter verzoeken om het ontslag te vernietigen. Als u wilt overleggen mag u gerust contact met mij opnemen. Mogelijk kan ik u ook prodeo bijstaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm