Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedendag,
Ik ben 2 maanden geleden geopereerd aan mijn voet. De anesthesist heeft mijn onderbeen verdoofd dmv onder echo-geleiding de zenuwen op te zoeken en die te verdoven. Echter heeft ze hierbij een zenuw geraakt, ik schreeuwde van de pijn. Na de operatie bleek mijn hele voet doof te zijn en heb ik constant vreselijke zenuwpijnen. Door orthopeed doorverwezen naar neuroloog, die zei dat de zenuw beschadigd is en dat dit misschien nog kan verbeteren maar misschien ook niet. Ik zou het een jaar moeten geven. Inmiddels door neuroloog ook doorverwezen naar pijnpoli, pijnen beperken mij in mijn werk en in mijn dagelijks leven.
Kan ik hiervoor de anesthesist aansprakelijk stellen of is het zo dat er bij elke operaties risico's zijn die ik voor lief moet nemen?
Want hopelijk is over een jaar alles weer beter, maar het kan ook maar zo zijn dat ik de rest van mijn leven hier mee zit.

Beste vraagsteller,

Het lastige bij medische aansprakelijkheid is dat het lastig is om te bepalen of de arts een fout heeft gemaakt. In ziekenhuizen gebeuren soms de vreselijkste dingen, zonder dat iemand een fout heeft gemaakt.
Om te kunnen beoordelen of de arts een fout heeft gemaakt ('niet lege artis heeft gehandeld') moet het hele dossier worden opgevraagd. Vervolgens moet dit worden voorgelegd aan een deskundige. In uw geval een ervaren anesthesist. Die moet op basis van zijn kennis, ervaring en de bestaande protocollen bepalen of er inderdaad een fout is gemaakt, of dat er sprake is van een complicatie.
Mocht u dit willen dan kan ik u helpen bij het onderzoek naar de vraag of er lege artis is gehandeld. Wanneer dit het geval blijkt te zijn, dan kan ik u helpen bij het verhaal van de door u geleden schade. U kunt daarvoor vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag