Vraag

Mijn man woont in duitsland is duitse nationaliteit. Werkt in nederland voorlopig. Ik ben nederlandse en woon in nl. Nu wil ik me voor 4 mnd in laten schrijven in duitsland bij hem. Ik krijg ioaw. Wat heeft voor die vier maanden mijn inschrijving in duitsland voor consequenties voor mijn uitkering en de belastingaangifte. Het huis in duitsland staat ook op mijn nederlandse naam. Dus ik laat me inschrijven in mijn eigen huis in duitsland. Dit huis geef ik ook aan bij de belastingdienst altijd. En mag ik dan ook als ik naar nl kom met een duits nummerbord rijden in de auto van mijn man want die andere maanden mag dat niet dat weet ik omdat ik dan ingeschreven sta in nl.

Deel deze vraag

1 Reactie

Geachte vragensteller, ik reageer alleen even op uw vraag over de IOAW. U kunt deze uitkering niet meenemen naar het buitenland. U mag slechts 4 weken vakantie in het buitenland opnemen. Wanneer u zich dus voor 4 maanden inschrijft in het buitenland wordt uw uitkering stopgezet.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm