Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In april 2017 heb ik een huurwoning geaccepteerd. De woning heeft een grote tuin met een boven en beneden gedeelte met daartussen een trap van een aantal aan elkaar gelegd stenen en aan weerskanten een stukje helling van ongeveer twee a drie meter hoog. De tuin is opgeleverd zonder tegels. Langs het huis loopt het hoge gedeelte. Hier liggen stoeptegels. Alles bij elkaar is qua oppervlakte ongeveer 200 m2.
Voor deze woning heb ik nooit een huis met een tuin gehad en heb het bijhouden hiervan erg onderschat. Ik krijg het niet voor elkaar om mijn tuin op orde te krijgen, laat staan om bij te houden. Ik woon hier met mijn kindje van drie en heb geen mensen die mijn tuin op orde willen brengen of houden. Financiële middelen om dit betaald te laten doen heb ik op dit moment niet en door hernia ben ik er zelf niet toe in staat helaas. Door dit alles blijft te tuin eruit zien als een verwaarloosde tuin en kan ik hier zelf ook niet van genieten. Mijn huis is altijd keurig en ik voel mij niet erg prettig met een tuin als deze. Ik heb wel geïnvesteerd in een nieuwe schutting en tegels besteld maar meer krijg ik niet voor elkaar. Hierom heb ik afgelopen week een mail aan mijn woningbedrijf gestuurd, waarin ik bovenstaand verhaal heb uitgelegd, maar vraag mij ook af wat mijn positie is in dit verhaal. Ik weet dat het verplicht is de tuin bij te houden als huurder en dat er consequenties kunnen zijn bij het niet naleven van deze regels. Maar wat als ik de mogelijkheden niet heb om dit te kunnen doen? Graag zou ik willen weten of hier dingen wettelijk voor bepaald zijn of wat het woningbedrijf kan eisen van mij.

Nou , u bent niet verplicht om tegels te kopen en te leggen, u moet de tuin opleveren zoals deze u is aangeboden voor de huurperiode en er is inderdaad een onderhoudsplicht. Waarom u nu uw verhuurder inlicht weet ik niet want wil u bereiken? Dat u de situatie verkeerd hebt ingeschat is een fout die voor uw eigen rekeningen en risico komt. Misschien zou u kunnen voorstellen dat de verhuurder een deel van de huurprijs tijdelijk verminderd zodat u hem kunt verrijken met de aanleg van de tegels, hetgeen geen verplichting was en de waarde van de woning zal verhogen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag