Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geluidsoverlast door buren is strafbaar. Ik begreep dat stankoverlast, bijvoorbeeld door wiet gebruik van onderburen niet strafbaar is. Klopt dat? Wat kunnen we hier aan doen? Anders dan de hele dag door goed ''luchten''? Welke verplichting hebben zij en welke verplichting heeft de huisbaas? Welke rol kan de politie, gemeente spelen? Waar liggen de diverse verantwoordelijkheden?

Toelichting: mijn partner woont al >25 jaar in dit huurappartement. Ik ben later bij haar ingetrokken. In de loop der tijd hebben er diverse onderburen onder haar gewoond. Met geen van hen is er ooit een conflict geweest, altijd in harmonie in dit jaren dertig appartementengebouw gewoond.

Sinds een jaar zijn er twee heren komen wonen; verstokte wiet gebruikers. Daarnaast genereren ze een onduidelijke chemische stank. Beide geuren komen door naden en onontdekte kieren in ons appartement. Dat begint in de ochtend om ca. 7.30 uur tot ca 22.00 uur. In de vroege ochtend af en toe om 5 uur. De huisbaas geeft aan dat wij dit zelf dienen op te lossen. De onderbuurman negeert onze klachten en blowt rustig door.

Lijkt me dat u beter een verzoek tot handhaving kunt indienen bij de gemeente , met name in verband met de chemische lucht. Vanuit het civiele recht heeft u ook aanknopingspunten om burenhinder tegen te gaan, dat is dan niet strafbaar maar onrechtmatig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag