Vraag

Hallo,

Ik werk bij een al jaren bij een supermarkt voor 2 uur in de week. Ik wordt niet meer dan 2 uur ingepland omdat ik te duur ben. Nu moest ik mijn vakantieplanning voor februari in hebben geleverd, dit heb ik niet gedaan. Ik werk er al meer dan 10 jaar en heb dit nooit gedaan, omdat ik in februari nog niet weet of en wanneer ik op vakantie ga.

Nu is mijn vakantieaanvraag natuurlijk geweigerd, langer dan 3 weken en te laat. Volgens de cao kan ik 3 weken aaneengesloten vakantie aanvragen. Heb ik daar altijd recht op dus ook als ik te laat ben met de vakantieaanvraag? Het is niet in het belang van de werkgever, want ze willen juist dat niet meer kom werken en ik ontslag neem.

Een tweede vraag is, als toevallig de dag dat ik werk een feestdag is, dan wordt ik niet ingepland. Dus ook niet de minimale 2 uur in de week, terwijl ik daar wel recht op heb. Kan ik afdwingen dat ik op die feestdag wel ingepland wordt. Het is mijn vaste werkdag, die ik normaal gesproken wel elke keer werk.

Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Allereerst merk ik op dat u per oproep recht heeft op minimaal 03 uur loon. U krijgt dan ook structureel te weinig betaald.

Wanneer u op tijd vakantie aanvraagt, dan moet de werkgever die honoreren, tenzij zwaarwegend bedrijfsbelang zich daartegen verzet. Vraagt u daarna vakantie aan, dan moet de werkgever dat honoreren voor zover dat met de vakanties van de anderen in te passen valt. Bij een dergelijke geringe urenomvang zal dat altijd het geval zijn!

Wanneer u een vaste werkdag heeft en die valt op een feestdag (en de supermarkt is dicht), dan heeft u recht op loondoorbetaling. Is de winkel open en u wilt werken, dan moet u ingepland worden en heeft u recht op de toeslag(en).

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm