Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn buurvrouw is MS patiƫnt en daardoor niet zelf in staat te schrijven of tikken, vandaar dat ik voor haar doe.
Zij heeft een dubbele handicap, MS en maar 1 heup waardoor ze absoluut niet kan staan.
Kort geleden is haar partner voorgoed vertrokken en ze staat er nu alleen voor.
Zij kan haar appartement zelfstandig verlaten met haar rolstoel maar ze kan de deur op de galerij niet open krijgen.
WMO ingeschakeld en een elektrische deuropener gevraagd maar deze sturen haar door naar de VVE. De VVE zegt hier geen geld voor te hebben en zo wordt zij van het kastje naar de muur gestuurd.
Kunt u s.v.p. haar helpen en vertellen wie uiteindelijk hier echt verantwoordelijkheid moet nemen en hoe ze dit z.s.m. voor elkaar kan krijgen?
Alvast heel erg hartelijk bedankt namens mijn buurvrouw.
Met vr.gr.
M. Helmich

Goedendag,
Uw buurvrouw moet met een kopie van de schriftelijke info van de VvE waarin zij stellen geen elektrische deuropener te kunnen plaatsen, opnieuw een aanvraag doen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning bij de gemeente waar zij woont. De WMO is juist ook voor hen die door middel van aanpassingen aan de woning thuis zelfstandig kunnen blijven wonen. Mocht de gemeente weer afwijzen, dan kan in bezwaar worden gegaan . Daartoe kunt u eventueel contact met mij opnemen via mijn werkemail-adres.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevr. Vos-Mulder,
We zijn inmiddels 2 1/2 maand verder en mijn buurvrouw zit met hetzelfde probleem. Heb een artikel van Rijssenbeek.nl over wet WMO voor gehandicapten maar helaas. De gemeente heeft mijn buurvrouw laten weten dat zij niets gaan doen maar dat de VVE hier verantwoordelijk voor is. Bestuurder van onze VVE is momenteel op vakantie en mijn buurvrouw zit maar maand na maand met een probleem. Ze weet niet meer wat te doen en eerlijk gezegd ik ook niet.
Kunt u haar helpen? En zo ja, wat kunt u voor haar doen of wat kunnen wij doen. Wij weten het niet meer. Alvast heel erg bedankt voor uw aandacht.
Met vr.gr.
M. Helmich



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag