Vraag

Hallo, mijn vrouw en ik liggen in scheiding. het huis waar we wonen stond volledig op mijn naam. Nadat we getrouwd zijn zonder huwelijkse voorwaarde is ze dus automatisch voor 50% eigenaar geworden van de woning. Ik zou ze graag in de woning laten woning met de kinderen, dat zou ze zelf ook graag willen. Echter hoe kan ik dit doen? Als ik de hele hypotheek weer op mijn naam pak kan ik het dan aan haar verhuren? Mag dit? Echter dan kan ik zelf geen hypotheek meer krijgen op termijn voor een eigen woning. Kan ik ook een gedeelte van de hypotheek op me nemen? of zijn er andere constructies waardoor ze in het huis kan blijven wonen met de kinderen?

Mvg

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Ik begrijp dat uw vrouw ook hoofdelijk aansprakelijk is. Klopt dat?
Kan zij een financiƫle bijdrage leveren?
En kunt u dan alsnog een andere hypotheek krijgen?
Het is mogelijk om de situatie zo te laten.
Er spelen een aantal zaken een rol.
Er kunnen zeker - sluitende afspraken worden gemaakt.
Ik adviseer omdat schriftelijk te doen.
Voor een - telefonische - toelichting zonder kosten kunt u rechstreeks contact met mij opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hallo, mijn vrouw is door het huwelijk ook hoofdelijk aansprakelijk nu neem ik aan.
Ze kan zelf een hypotheek rond krijgen van 100.000, op onze woning staat nog een hypotheek open van 200.000 dus ze kan het niet volledig op haar naam krijgen. Dit was namelijk onze eerste optie. Ik kan op dit moment op mijn salaris een maximale hypotheek krijgen van ongeveer 290.000, echter als ik dee hypotheek moet dragen blijft er natuurlijk niks meer over.

Mvg
1 Goedemorgen,

Het is mogelijk een optie dat uw ex ook op uw nieuwe woning voor een bedrag van 100.000,00 euro bijdraagt. zij hoeft dan geen mede-eigenaar te worden.

Te zijner tijd kan een en ander verrekend worden met uw huidige woning, die immers wel in de gezamenlijke boedel valt en op enig moment moet worden verdeeld of toebedeeld.

Een en ander moet juridisch wel goed worden vastgelegd, met name ook ten aanzien van de waardestijging / - daling van uw huidige woning.

Als u dat wenst ben ik u graag van dienst en kan ik uw belangen behartigen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm