Vraag

Hallo,

Wij zitten in een bepaalde woonsituatie waar wij niet helemaal meer uitkomen

Situatie:
Eind 2017 zijn wij vehuisd naar een huurhuis(vrije sector), wij hebben toen een contract getekend voor 5 jaar. Het huis bestaat uit 2 delen met 2 huisnummers(16 & 16a).

Wij kregen de laatste tijd steeds meer brieven op ons adres van de buurman die op 16a woont. Dit waren allemaal brieven van de belastingdienst, gemeente en UWV. Ik ging ervan uit dat er misschien een fout was gemaakt bij de gemeente met de inschrijvingen en heb hier toen contact mee gehad. Daar kreeg ik te horen dat wij niet de hoofdbewoners van ons huis zijn maar dat de buurman dat is. Toen ik verder ging rondvragen bleek dat er van ons huis al een heel dossier was opgebouwd welke vrij bekend was bij de gemeente.

Het is namelijk zo dat de verhuurder(particulier) het pand illegaal heeft gesplist, de gemeente heeft enkele jaren geleden uitspraak gedaan dat de woning niet mag worden gesplitst. De verhuurder heeft dit toch doorgezet en met een paar gipsplaten de woning in 2e gedeeld. Wij kregen te horen dat de verhuurder tegen deze uitspraak van de gemeente in beroep is gegaan maar dit dossier nu op een grote stapel ligt.

Wij voelde ons redelijk bedonderd door deze nieuwe informatie en langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plek. Er is namelijk al een keer inspectie geweest van de gemeente en toen heeft de verhuurder deze mensen snel bij ons voor de deur weggehaald.

De buurman doet net of zijn neus bloed maar volgens de gemeente heeft hij zelfs toestemming gegeven om ons bij hem te laten inwonen.

Nu lopen wij al tegen enkele problemen aan. Er is 1 jaar lang gebruik gemaakt van toeslagen op dit adres door ons. Na enkele gesprekken met de buurman blijkt dat hij al jaren toeslagen ontvangt op hetzelfde adres. De belastingdienst kon voor mij niks betekenen op het moment maar mocht het boven water komen dan moeten wij natuurlijk bewijzen dat wij een apart huishouden hebben.

Verder hebben wij enkele verzekeringen lopen voor dit huisnummer maar wat als onze buurman nou brand veroorzaakt? De buurman zit ook al een hele tijd werkloos thuis en wij zijn bang dat er in het geval van financiele problemen ze bij ons aan de deur komen aangezien hij op ons adres staat ingeschreven.

Nu kan ik wel nog meer problemen gaan verzinnen welke gelukkig nog niet gebeurd zijn maar wij willen eigenlijk het liefst gewoon weg uit dit huis.

Wij weten 100% zeker dat de verhuurder duidelijk wist voordat wij het contract tekende dat de woning illegaal gesplitst was en dat dubbele bewoning niet door de gemeente is toegestaan. Wij vinden het dan ook erg jammer dat dit niet aan ons is gemeld, mochten wij deze informatie hebben gehad dan hadden wij nooit getekend.

Kunnen wij het contract laten ontbinden op basis dat de verhuurder cruciale informatie voor ons heeft verzwegen?

Wie kan ons helpen met goed advies?

(Situatie is al aangekaart bij de verhuurder maar die geeft aan dat wij ons geen zorgen moeten maken dat het een ruzie is tussen hem en de gemeente)

Deel deze vraag

1 Reactie

Ja de reden die u noemt is volgens mij voldoende om het huurcontract te ontbinden ( het is een gebrek aan de gehuurde zaak wegens bedrog of dwaling of wanprestatie ) en er volgen heel wat fiscale en andere problemen, u lijdt ook dus schade. U zou kunnen opteren voor prijsvermindering door die schade te verdisconteren. als alternatieve oplossing want een andere huurwoning is niet zo snel voor handen . Het is wel zaak dat een ander juridisch goed wordt beargumenteerd, ik kan u daarbij behulpzaam zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm